Petstra Kampeer en Ski

Onze winkel is open: 09:00 – 17:30

Petstra helpt u uw caravan of camper te reinigen

Dé manier om uw caravan of camper te reinigen

Of u nu een camper of een caravan heeft, het reinigen daarvan is voor iedere kampeerder van groot belang. Door uw kampeermiddel eens in de zoveel tijd een grondige schoonmaakbeurt te geven, gaat uw mobiele vakantieverblijf langer mee en maakt u de voorbereiding op uw volgende vakantie een stuk eenvoudiger.

Caravans en campers krijgen het tijdens de vakantie zwaar te verduren doordat deze door weer en wind de natuur trotseren. Denk aan lange ritten door de bergen, een standplaats onder de bomen, modderweggetjes, de welbekende vliegjes en veel zonlicht.

Vóór het nieuwe campingseizoen begint, is het dan ook van groot belang om uw caravan of camper met een opfrisbeurt de aandacht te geven die het verdient. Maar wat komt er precies bij kijken om een caravan of camper schoon te maken?

 

caravan of camper reinigen

Hoe maakt u de buitenkant van een caravan of camper schoon?

De beste tijd om de buitenkant schoon te maken is in de ochtend. Dit heeft deels te maken met de zon. Een felle zon kan de kans op vlekken namelijk vergroten. Daarom is het voordat u begint verstandig om de caravan in de schaduw te plaatsen. Het is sowieso niet aan te raden om de caravan of camper in de volle zon te reinigen. Schoonmaakmiddelen zullen dan namelijk eerder intrekken, waardoor er streepvorming kan ontstaan.

Gebruik voor de reiniging van uw camper of caravan geen hogedrukspuit. De kracht van een hogedrukreiniger kan namelijk beschadigingen veroorzaken. Maak de buitenkant van uw kampeermiddel in plaats daarvan schoon met een tuinslang.

Verder is het verstandig om uw caravan of camper altijd van onder naar boven te wassen. Zo voorkomt u druppel- en streepvorming.

Hoe maakt u de binnenkant van een caravan of camper schoon?

Wanneer de buitenkant volledig is gereinigd, is het interieur aan de beurt. Want of u nu een paar dagen erop uit gaat of een uitgebreide vakantie neemt – uw camper of caravan wordt uw tweede thuis. Goede hygiëne is dan ook essentieel om het thuisgevoel te kunnen ervaren.

Het is belangrijk om het grove vuil in uw caravan of camper eerst zoveel mogelijk op te ruimen. Start dus met grondig vegen, stofzuigen en afstoffen. Klop vervolgens de bekleding uit en ventileer de ruimte.

Daarna kunt u met de moeilijkere plekken in de caravan of camper aan de slag. Zorg ervoor dat de kranen, kookplaat en eethoek goed gereinigd zijn. Hetzelfde geldt voor het toilet. Daarbij is het schoonmaken van de leidingen van essentieel belang. Een veelvoorkomend probleem bij leidingen die niet goed worden gereinigd is namelijk de aanwezigheid van de legionellabacterie. Om te voorkomen dat deze bacterie toeslaat, is het zaak om dit eens in de zoveel tijd grondig aan te pakken.

Maak verder ook de binnenkant van kastjes, het dakluik en handgrepen schoon met een milde reiniger en zachte materialen voor de finishing touch.

caravan of camper reinigen

Hoe maakt u het dak van een caravan of camper schoon?

Het dak van een caravan of camper maakt u als laatste schoon. Het kan erg lastig zijn om het dak schoon te maken. Denk aan hars van de bomen of pijnboomnaalden die sporen achterlaten, om nog te zwijgen over het vuil veroorzaakt door vogels.

Kruipt nooit op het dak van uw caravan of camper, want hierdoor kunnen deuken en krassen ontstaan. Ga daarom altijd op een trap naast de caravan staan, zodat u het dak niet beschadigt.

Hoe maakt u de onderkant van een caravan of camper schoon?

De onderkant van uw caravan of camper is een onderdeel dat misschien snel over het hoofd wordt gezien. Echter maakt dat het niet minder belangrijk.

 

Controleer bij het reinigen van de onderkant van uw caravan of camper ook even of de afwatering nog goed is zodat u een reparatie kunt voorkomen.

Waar kunt u het beste een caravan of camper mee wassen?

Neem om te soppen een zachte spons of borstel en gebruik milde reinigingsmiddelen. Gebruik geen andere (agressieve) middelen zoals schoonmaakazijn of autoshampoo. Die kunnen namelijk de rubbers en de lak aantasten. Voor caravans en campers zijn er speciale reinigingsmiddelen te koop.

Uw caravan of camper reinigen?

Petstra is dé specialist is in Drenthe voor natuurliefhebbers. Bent u er klaar voor om de natuur te trotseren met een gloednieuw uitziende camper of caravan? Kom dan naar onze winkel in Coevorden of neem contact met ons op. Een gepassioneerd en ervaren team van specialisten staat tot uw beschikking om u te helpen uw caravan of camper weer om te toveren tot een pareltje op wielen.