Petstra Kampeer en Ski

Onze winkel is open: 09:00 – 17:30

Petstra, dé specialist van dames outdoor zomerjassen van Drenthe

Petstra, dé specialist van dames outdoor zomerjassen van Drenthe

Op zomerse, maar frisse dagen is een zomerjas in zekere zin uw reddende engel. Een goede zomerjas moet bestand zijn tegen een frisse wind, maar nog belangrijker is dat u het er heerlijk warm in heeft zonder dat het materiaal gaat plakken van het zweet.

Een zomerjas vinden die aan deze vereisten voldoet is vaak lastiger dan gedacht. Het aanbod is immers ontzettend groot. Daarom geven wij specifiek voor dames een aantal tips waardoor het vinden van een geschikte zomerjas geen grote uitdaging hoeft te zijn.

Dames outdoorjas 2022 - 2

Waar moet een goede outdoor zomerjas aan voldoen?

Plant u binnenkort een uitdagend avontuur in de zomerse natuur of bent u simpelweg op zoek naar een kwalitatief kledingstuk dat is opgewassen tegen de wisselende weersomstandigheden die de zomer met zich meebrengt? Dan heeft u een geschikte dames zomerjas nodig. 

Van comfortabel urban tot ambitieus sportief en van stoere dames zomerjassen voor intensief functioneel gebruik bij het bergbeklimmen tot gepassioneerde wandelaars Welke dames outdoorjas u ook kiest, er zijn een aantal eigenschappen die een zomerjas moet hebben om ook outdoor te slagen. 

Petstra heeft voor elke behoefte en elke vrouw een functionele dames outdoorjas. We zetten een aantal factoren voor u op een rij waar een goede outdoor zomerjas aan moet voldoen.


Waterdicht 

De beste zomerjas voor dames is niet alleen lekker warm, maar ook bestand tegen water. Op die manier hoeft u niet in paniek te raken wanneer er een grote grijze wolk op u af komt, maar bent u ertegen opgewassen om een onverwachte regenbui te trotseren. 

Hoe droog u blijft tijdens een regenbui hangt af van de eigenschappen van uw outdoor zomerjas. Een waterafstotende zomerjas houdt u droog bij lichte buien, maar kan lekken bij langdurige regenbuien. Heeft u daarom liever een jas die u zelfs bij hevige regen droog houdt? Kies dan voor een waterdichte stof. In geen geval dringt water dan door het materiaal.


Ademend

Naast dat u beschermd moet zijn tegen regen, wind en eventuele andere elementen die de natuur op uw pad werpt, is het van groot belang dat uw outdoor zomerjas ook ademend en rekbaar is. Een ademende zomerjas zit meestal een stuk comfortabeler en helpt bij het afstoten van regen en voorkomt zweet.

Wat van groot belang is bij een ademende zomerjas is dat de jas alleen vocht van binnen naar buiten kan doorlaten. Als een jas ook vocht van buiten naar binnen doorlaat, merkt u de nadelen van het regenachtige, Nederlandse klimaat al snel. Hier loopt u natuurlijk liever niet tegenaan. Petstra heeft over elk type klimaat nagedacht en het aanbod outdoor zomerjassen hier optimaal op afgestemd.


Winddicht

Een winddichte outdoor zomerjas heeft een eenvoudige werking. Het zorgt er simpelweg voor dat u het minder snel koud krijgt als er een kille wind staat. Dit draagt bij aan het comfort van de jas.

Dus bent u regelmatig in de buitenlucht, dan is winddicht zeker een functionaliteit om op te letten bij het kiezen van een geschikte zomerjas.


Duurzaam

De uitspraak “goedkoop is duurkoop” lijkt op het eerste gezicht misschien een verkooppraatje, maar in het outdoor zomerjassen segment is het werkelijk waar dat des te goedkoper een zomerjas is, des te minder de kwaliteit is wanneer het om outdoor jassen gaat.

Het wordt ten zeerste aangeraden om een ​​slijtvaste jas te kiezen, zodat u een lange tijd van uw outdoorjas kunt genieten. Het is ontzettend zonde om elk jaar een nieuwe jas voor de zomer te moeten kopen.

Zomerjas dames kort of lang?

Helaas is goed weer geen garantie in de zomermaanden. Moet u daarom kiezen voor een korte of lange zomerjas?

Een halflange of lange dames zomerjas is in principe erg geschikt om de zomer door te brengen. Het laat u er namelijk stijlvol uit zien en brengt u bovendien zelfs de koudste zomerdagen door. 

Zit u in de zomer veel op de fiets of maakt u regelmatig gebruik van andere vormen van vervoer? Dan kunt u, puur praktisch, het beste kiezen voor een korte zomerjas. Korte zomerjassen bieden namelijk wat meer bewegingsvrijheid, wat goed van pas komt als u veel reist. 

Of u nu van korte of lange zomerjassen houdt, een grote maat of kleine maat heeft, bij Petstra hebben we een uitgebreid assortiment van alle soorten en maten dames zomerjassen die perfect aansluiten op uw behoeften.

Dames outdoor zomerjassen

Petstra, dé outdoorspecialist van Drenthe

Voordat u een besluit maakt over welke outdoor zomerjas u gaat kopen, is het belangrijk om te bedenken wat u met de jas gaat doen.

Draagt u altijd uw zomerjas wanneer u door de stad loopt of draagt u uw zomerjas vooral tijdens lange, frisse wandelingen in de natuur? Het antwoord op deze vraag, samen met het beschikbare budget, bepaalt welke outdoor zomerjas voor u geschikt is.

Bent u er klaar voor om de natuur uit te dagen met een kwalitatieve outdoor zomerjas, of wilt u na het lezen van de bovenstaande informatie meer weten over ons gehele assortiment? Kom dan naar onze winkel in Coevorden of neem contact met ons op. Een gepassioneerd en ervaren team van specialisten staat tot uw beschikking met deskundig advies om uw outdoor ervaring af te stemmen op uw wensen.