Petstra Kampeer en Ski

Sorry, op dit moment zijn we gesloten

Ski’s laten slijpen en waxen | Vanaf €7,50 bij Petstra in Coevorden

Ski’s laten slijpen en waxen

Kijkt u uit naar uw wintersportvakantie en wilt u zo soepel mogelijk de piste af? Dan is goed onderhoud van uw ski’s van cruciaal belang. ski’s die in topconditie zijn verhogen namelijk het plezier, voorkomen nare ongelukken en gaan langer mee.

Waarom ski’s slijpen?

Uw ski’s vormen de basis van uw wintersport. Ze zorgen voor houvast op de helling, stabiliteit tijdens het skiën en maken het mogelijk dat u eenvoudig door de sneeuw kunt manoeuvreren.

Ski’s hebben stalen kanten en sneeuw zorgt ervoor dat het staal bot wordt. Skiet u op kunstsneeuw? Dan kunnen uw ski’s nog sneller slijten. Botte ski’s zorgen er niet alleen voor dat u minder soepel de piste af gaat, maar kunnen ook leiden tot ongelukken en blessures.


Hoe vaak moet je ski’s slijpen?

Hoe vaker u uw ski’s op dezelfde manier en machine laat slijpen, des te beter de kwaliteit van het slijpwerk wordt en de levensduur van uw ski’s verlengt.

Na een week wintersport zijn uw ski’s vaak nog minder dan de helft zo scherp als dat zij na direct het slijpen waren. Afhankelijk hoe vaak u skiet en de sneeuwkwaliteit raden wij u aan om tenminste een keer per jaar uw ski’s te laten slijpen.

 

Waarom ski’s waxen?

Wax zorgt ervoor dat u soepel over de piste glijdt en voorkomt dat het materiaal van uw ski’s uitdroogt. 

De onderkant van uw ski’s wordt het belag genoemd. Het belag is vaak gemaakt van polythyleen, een kunststof waarin minuscule groeven en poriën zitten om het glijvermogen op de sneeuw te bevorderen en wax op te kunnen nemen.

Wax zorgt er ook voor dat uw belag soepeler over de sneeuw glijdt en u daardoor uw snelheid langer vasthoudt. Daarnaast zorgt wax ervoor dat uw belag niet uitdroogt en daardoor de kans op krassen en beschadigingen kleiner is.

 

Hoe vaak moet je ski’s waxen?

Nieuwe ski’s zijn voorzien van een laag wax, waardoor u direct de piste op kunt. Controleer altijd voordat u op wintersportvakantie gaat of de wax op uw ski’s nog goed is.

Slaat het belag van uw ski’s wit uit, dan is het van belang om uw ski’s van een nieuwe waxlaag te voorzien. Wij raden aan om na twee tot drie dagen skiën uw ski’s weer te waxen met een warme of koude wax, of een combinatie daarvan.

Door direct na uw skivakantie uw ski’s weer te voorzien van een verse laag wax, kunt u ze met een gerust hart opbergen voor de volgende wintersportvakantie.

 

Wat kost ski’s slijpen en waxen?

Het slijpen en waxen van uw ski’s hoeft niet duur te zijn. De specialisten van Petstra hebben jarenlange ervaring in het slijpen en waxen van ski’s en zorgen er in onze werkplaats in Coevorden voor dat uw skimateriaal weer in topconditie is.

Bij Petstra kunt u bij een losse behandeling al vanaf €7,50 uw ski’s laten slijpen of waxen. Ook kunt u een onderhoudsbeurt voor uw ski’s laten inplannen. Voor een kleine onderhoudsbeurt voor uw ski’s betaalt u slechts €29,99.

Skis laten slijpen en waxen